There was an error in this gadget

Thursday, May 16, 2013

My Favourite: Bak-Bak Beach, Kudat

Pantai Bak-Bak berada tidak jauh dari Bandar Kudat dalam 7-8 Km jak. Kalau Simpang Mengayau popular semasa cuti atau hujung minggu, Pantai Bak-Bak popular dikalangan orang Kudat yang ingin melepak pada setiap petang tidak kira hari-hari bekerja atau hujung minggu disebabkan jarak yang tidak begitu jauh dari bandar Kudat. Saya selalu datang sini untuk melepak-lepak. Tapi bapa dan abang saya suka datang sini atas tujuan memancing atau memukat. I tell you ah, Pantai Bak-Bak ni memang banyak sumber protein dari ikan, ketam dan kerang-kerangan. Even yang amatur dalam mancing-memancing pun bole beraktiviti di sini. Jadi gambar yang saya tunjukkan ni adalah dari dua event yang berbeza tapi di tempat yang sama. First part: Saya melepak dengan geng-geng saya, Second part: Saya melepak dengan adik saya.

Untuk yang tidak pernah datang ke Pantai Bak-Bak, sini suda kurang pantai ya. Walaupun pantai berpasir nya suda kurang tapi suasana pantai masih ada dan keunikkannya masih lagi terserlah. Jom-jom tengok gambar.

First Part:
Lepak-lepak dulu






Second Part:
























very clear water










Saya Pun Jalan-Jalan di Simpang Mengayau Juga Bah

Saya rasa rata-rata semua yang datang ke Kudat akan pergi ke Simpang Mengayau. Banyak blog sudah yang tulis pasal Simpang Mengayau ni. hehehe...Jadi saya pun tidak mau ketinggalan ni. Tapi saya tidak akan tulis tentang pantai di sini yang memang superb.... I guarantee you, SUPERB!!! Tidak menyesal datang sini. Mau saya list kenapa anda perlu datang sini???Here the list.

  • Pemandangan yang cantekkkk....Seriously cantek. Nda tipu punya.
  • Pantai yang indah, pasir putih pastu menghadap lagi sunset.....Paling manang punya view kalau sebelah petang.
  • Kalau petang dapat tengok sunset, awal pagi boleh tengok sunrise....wow
  • Ada chalet yang menghadap sunrise (Ndada gambar tau aku ambil...Adeiiii)
  • Banyak tempat boleh ambil gambar....hahahaha...yang gila bergambar konfem paling suka
  • Boleh pergi hujung Borneo...Datang ke Simpang Mengayau maksudnya sampai suda kamu di hujung Borneo...Kau ada????
  • Air yang memang clear@jernih@sejuk mata memandang....Testimoni oleh kawan saya sendiri dari semenanjung yang cuti-cuti Malaysia..hehehe
  • I'm not a geologist tapi........Bantuk batu dia memang terbaik la....
  • Ada banyak lagi tapi bagus tengok sendiri
Yang ada gambar saya show ni gambar yang sikit-sikit jak pasal Simpang Mengayau...Ala-ala peek-a-boo jak..hehehe...Apa-apa pun, datang sini confirm nda akan menyesal punya...
Ni gambar batu kalau betul-betul dari hujung Simpang Mengayau ni



wow...rasa model la????


Pengantin suda














Cuba datang di tempat yang kami bergambar ni.......hehehe

Merayau di Pantai Tindakon, Kudat

Oit...Ini ada lagi tempat yang saya mau kasi tunjuk...Best tempat ni...Nama tempat ni Tindakon Gazang Beach, Kudat. Tempat ni berada di Kg. Tindakon Kudat. Walaupun pantai ni macam agak terpencil berbanding pantai-pantai yang lain tapi bentuk dan jenis pantai dia memang WOWWWW~~~ Tempat ni memang sesuai jadi tempat berkelah, berkhemah, ambil gambar kahwin, stay terus pun boleh....hahaha











Di atas bukit.....




Seriously nice view....Ignore model yang tidak bertauliah





Ada perahu kecil-kecil cukup untuk 2 orang

Almost like Hawaii????hahaha


Ada tau batu Ombak Rindu sini....
p/s: itu bukan Hariz dan Izzah k

Gambar tepi batu pun jadi lah

Beware of splashing water.....

Chalet tempat orang yang mau rasa hidup ala-ala di kampung...NIce


Itu dia tempat makan


Jum lah datang sini...Nda jauh juga dari Bandar Kudat tu...hehehehehe