There was an error in this gadget

Wednesday, February 15, 2012

UNIMAS yang chantek seadanya

Aku bangga jadi student UNIMAS. Tension-tension jak boleh pigi jalan-jalan dekat Tasek UNIMAS. Lepak-lepak jap, ilek-ilek isap gam (haram ya).....Banyak tempat-tempat yang cantik ni..hehehe







Aku Sakai di Masjid Kristal

Ndada la aku sakai mana pun sebenarnya. Aku cuma macam rasa terpegun juga la dapat pergi tempat-tempat macam ni kan (Bukan maksudnya sakai ka tu???hahahaha). Ikut kawan-kawan pergi sini lepak-lepak, cuti-cuti kan. Sini la tempat Ally Iskandar nikah...wahhhhh......Bah, pigi makan keropok lekor dulu ah...










Aku rindu mau snorkelling dan skin dive

Mau masuk 3 bulan suda kerja lapangan aku siap. So sekarang busy mau writing tesis. Walaupun writing tesis tu dalam bilik berhawa dingin dan dapat memutihkan muka aku yang tiada harapan mau putih ni, tapi aku tetap rindu dengan kerja lapangan aku yang bagi aku best. Kerja lapangan aku boleh main renang-renang, snorkelling dan skin dive. Kawan-kawan selalu cakap kerja aku ni best dan menarik tetapi hakikatnya kerja ni sbnr nya &^%*#......Sudah la panas, hitam lagi, berkarat kena air laut (macam la badan aku ni besi) tetapi kerja ni la yang menggembirakan aku...

2 tahun lepas aku mana boleh berenang. Maksud aku tidak boleh berenang di kedalaman lebih dari 1.8 Meter (tinggi aku) sebab tidak yakin kalo kaki aku nda cecah lantai or tanah. So, first aku buat kerja lapangan, aku pun pakai la jaket keselamatan ni.......

Sedihnya pula tengok gambar ni. Tapi mana aku mau rugi sebab orang lain berabis suda bergambar dalam air. So aku pun mau nda mau terpaksa juga la buka jaket keselamatan untuk belajar berenang...Kate nyerrrrrrr...
  
Dari aku yang pakai jaket keselamatan ke----->





Kannnnn????? Jadi juga la sikit-sikit...memotivasikan diri sendiri bah....

Hah, yang ni memang pro la suda...Jeles jak aku tengok dorang ni main skin dive sana sini.

My lovely lecturer supervisor, Dr CT

Tipulah....main pegang batu pulak dia







Eh salah amek gambar...hahahaha...Hak milik sapo la ni???


Apa-apa pun....Usaha Tangga Kejayaan
Takkan lari gunung dikejar (apa kaitan?????)


Menjejaki Pulau Mantanani Kota Belud

Cerita ni lama suda bah ni...Ada kali dalam 3 bulan suda time aku buat kerja lapangan untuk Projek Landak Laut aku ni. Misi utama aku datang adalah untuk membuat kajian (kajian la sangat) tentang diversiti landak laut dan sosioekonomi di Pulau Mantanani ni. Walaupun konon nya misi utama mau buat kajian tapi niat untuk "Ala-Ala Bercuti" tu tetap ada juga la...Of course la lepas aku buat kerja kajian aku kan...Nanti orang lain ingat aku nda buat keja pula...

Apa-apa pun pulau ni memang best la...Tempat tinggal memang unik ni dan boleh dikira lengkap juga la. Tempat makan ada dekat chalet kalo nda pun boleh pigi area kampung makan makanan ala-ala kampung. Makan seafood memang jadi pilihan utama la kalo makan dekat area kampung tu. Siap ada karaoke lagi.




Gambar before sampai pulau....masih bertenaga dan bersemangat la konon














Aktiviti lepas habis buat kerja.....snorkel~~Snorkel





Tempat makan area kampung








Pemandangan di pagi hari di Pulau Mantanani...chanteqqqq



Family yang bekerjasama semasa aku menjalankan kajian sosioekonomi...hehehe